Runt åkrarna

Idag följde jag med min man på promenaden runt åkrarna den tar 1 timme för oss och är 5 km. Termometern visade -3,5 grader, lite kallt men som tur var blåste det inte idag. Den rundan går han nästan varje dag, eller också går han på annat håll, men alltid minst en timme. Det är bra gjort, jag är lite latare. Men när jag väl kommer iväg tycker jag att det är härligt att vandra. Särskilt nu när jag köpt kängor med dubb, IceBug. Så skönt att känna sig säker när man går. 

Mina blommor var lite frusna idag. Ringblomman ger sig inte. Men Hortensian har gett upp.

Jag lyfte på fiberduken med sitt snötäcke över pallkragen med Ärtskott och det återstår att se hur de klarar sig men än stog de upp och var inte frusna, de var goda idag också, men de flesta har jag klippt av och vi har ätit upp.

Mitt kära trädgårdsland ser fruset ut, en skottkärra med löv står kvar.

Min lilla damm är frusen, men så vacker ändå.

Efter en trädgårdsrunda skyndar jag mig att gå ikapp min man som redan är på väg och orkar inte vänta på mitt fotograferande.

Men nu är vi på väg.

Vi går förbi Lundbysjön som är frusen.

 Jag älskar att titta nära på iskristaller.

Vi fortsätter över åkrarna.

När vi närmar oss en gård varnar tuppen sina hönor långt innan vi ser dem. Han galer för fullt. Han ser till att alla hönor springer in i säkerhet och blänger på oss. Han är så färggrann och vacker.

7 kommentarer på “Runt åkrarna

 1. Jag tror bestämt att det är 2 Tuppar i den besättningen. Det påstås få hönorna att värpa bättre då. Det ser lika ruggigt ut hos dig, som hos mig idag. Nu är det mulet, och -6,6 grader.
  Svante

  Gilla

 2. Ja nu är det vinter. På gott och ont.
  Fina bilder!
  Jag skall nog också köpa mig dubbar till skorna. Sådana där broddar, eller vad det heter. Förra vintern halkade jag flera gånger varpå ena gången på vår uppfart, doink* med bakhuvudet i asfalten. Det var så läskigt! Det vill jag inte vara med om igen.

  Gilla

 3. Isen förvandlar mycket till vacker konst!
  5 km och en timme är lagom takt, tycker jag. Man hinner se mycket, reflektera, och prata med varandra utan att bli för andfådd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: