Sommar

Idag kändes det nästan som sommar.

Lite sval morgon men solen skiner och jag sitter och njuter av att äntligen få lite sol. Men något tar bort lite av glädjen.

Jag börjar få lite resfeber, oron grämer mig. Jag kan inte sitta still.

Jag går runt och tittar i min trädgård. Potatisblasten tittar upp.

Gräslöken växer fint och är saftig och god.

Vintermorötterna har grott.

Salladen är på gång och under syns sommarmorötterna som också har grott.

Vitlöken växer fint.

I stora dammen har Näckrosbladen börjat växa och Skräddarna hoppar på vattenytan och Salamandrarna leker på botten.

Vid kanten har Gulltöreln börjat blomma och bladen på Daggkåpan växer för fullt.

I den lilla dammen är det fullt av Skräddarbabysar som hoppar runt.

Det blommar i min trädgård.

Gullvivor växer överallt.

Violer som doftar underbart. De luktar precis som Violtabletterna som jag åt när jag var liten.

Det blommar också några jag inte minns namnet på. Men jag tror att den heter Fransk Lungört.

Syrenerna har fullt av blomknoppar.

Scilla och Vintergröna.

Mina Tulpaner framför köksfönstret blommar så fint nu.

Efter lunchen åker vi och hämtar mamma och åker sedan till ett underbart café på landet och fikar gott.

Jag köper också en fin lykta som jag hänger på vår altan.

När vi kommer hem igen sitter vi på lilla uteplatsen vid lilla dammen och njuter av solen. Vi spelar lite kort och jag har dåligt samvete. Så dåligt samvete att jag låter mamma vinna för då blir hon glad.

Jag har dåligt samvete för att jag håller något hemligt för mamma. Jag har ännu inte berättat att vi åker på en veckas semester till Mallorca på onsdag. Jag tänker berätta det på tisdag, dagen innan vi åker. När mamma vet i förväg att vi ska åka bort ältar hon det i månader och sista veckan är hon sjuk av oro för hon vet inte hur hon ska klara sig om jag inte finns där för henne. Hon tycker inte att jag ska resa bort eftersom hon är gammal och hennes hund lilla Daisy är gammal och de kan bli sjuka. Men det gäller bara en vecka och min dotter finns nära. Så i år provar jag en ny teknik att inte berätta något förrän vi ska åka. Därför åker jag hem till henne och berättar på tisdag. Det är ju för hennes skull jag väntar för att hon inte ska gå så länge och vara rädd och orolig.

Kram på er alla

Jag

Jag

Jag

6 kommentarer på “Sommar

  1. Härlig tid just nu – så mycket fina blommor hos dig!
    Svårt detta att veta hur man ska göra – tror det kan vara klokt att göra som du och vänta med att berätta. Nu reser du ju från den finaste tiden på hela året – även om det bara är för en vecka … 🙂
    Ha en fin söndag!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: