1 cm.

Idag kom äntligen lite regn, lätt och fint strilade vattendropparna ner från molnen till den snustorra jorden. Det höll på i flera timmar, men när jag petade i den öppna jorden i mina köksland hade 1 cm av jorden fuktats.

Den första Vinbergssnäckan vågade sig ut efter regnet. Jag tycker om att titta på dem. De har aldrig gjort någon skada i min trädgård. Tidigare plockade jag bort alla jag såg i trädgården men det har jag slutat med. De får bo i min trädgård om de vill.

Den hittade lite gröna maskrosblad, gott. Den åt en lång stund.

Men så kom jag för nära, då blev den rädd stackarn, och gömde sig.

Den vaknade snart och gick mot Rönnspirean.

Kram på er alla

En kommentar på “1 cm.

  1. Här har det kommit ca 10 mm under dagen – välbehövligt men det behövs mycket mer!
    Det gläder mig att du också gillar vinbergssnäckorna och låter dem bo i din trädgård! Fina bilder på dem!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: