Att göra val

Carita en bloggkompis skrev i sin blogg om vilka val vi gör.

Utan att vi tänker på det gör vi val precis hela tiden.

I morse gjorde jag ett val när jag bestämde mig för att kliva ur sängen och inte bara vända mig om och sova vidare.

Jag har så lätt för att tänka tankar om vad jag ska göra under dagen. Det gör jag nog nästan varje morgon, men det är väldigt mycket jag väljer bort och jag vet inte vad det beror på, lathet kanske.

I morse valde jag att läsa gårdagens tidning eftersom jag inte hann det igår morse. Jag behövde äta frukost lite snabbt för att sedan åka in till mamma som behövde hjälp att gå ut med sin hund, lilla Daisy. Mamma hade så ont i benen på morgonen.

(En gammal bild på Daisy från i våras)

Men i morse läste jag alltså tidningen och fick mig en chock när jag såg en dödsannons av en god vän, det var en arbetskamrats man som dött. Han var den snällaste människa man kan tänka sig och han har hjälpt mig med mycket. Han var en sådan man som kunde allt. Han var tio år äldre än mig.

Jag tänkte direkt men varför var det så länge sedan jag var och hälsade på dem.

Min dotter hade mött henne för några veckor sedan och hon hade berättat att hennes man varit sjuk men skulle snart få åka hem från sjukhuset. Min tanke var då att jag måste ringa henne och höra hur det är.

Men vad gjorde jag då för val, jo att göra det nästa dag istället, men nästa dag tänkte jag samma tanke jag ringer nästa dag men jag glömde bort det.

Men idag kände jag att mitt val nu måste bli att åka dit och höra hur hon mår nu när hon blivit ensam. Jag plockade några blommor i trädgården och åkte dit.

Det var ett bra val jag gjorde.

Kram på er alla

2 kommentarer på “Att göra val

  1. Ibland väljer man fel … som du den här gången, men jag tror din arbetskamrat blev glad när du kom …
    Jag har gjort samma felval en gång … och man känner sig lite ledsen när man inser att man valt fel.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: