Löss och begravning

Nu har jag flyttat ut MiniAuberginen ur växthuset, klippt bort alla stora blad och duschat den med såpvatten.

För i morse hittade jag löss på den 1mm smala svarta löss som suger på bladen. Min lilla Aubergine som blivit så stor, den är 8 cm lång nu och många små på gång.

Mina gurkblad har också gulnat konstigt, mer än tidigare år och när jag inspekterar dem så är de fulla av de där pyttesmå strecklössen. Så nu har alla gurkplantor också fått en ordentlig dusch med såpvatten. De stod ju faktiskt bredvid MiniAuberginen men vem som var först med lössen det vet jag inte. Men Auberginen var lätt att lyfta ut medan gurkplantorna är långa och uppstödda inne i växthuset. Nu vet jag inte vad jag ska göra.

Idag har varit en jobbig dag, för jag har varit på begravning av en god vän som dog alldeles för tidigt. Kyrkan var helt full så vi satt riktigt trångt. Vacker sång till gitarr och fina psalmer var det. Han är nu saknad av många men främst av sin fru som nu är helt ensam, för de fick aldrig några barn fastän de älskade barn och alla barn älskade dem. Han var ofta på förskolan där hans fru jobbade och han snickrade ofta med barnen. Han var en så lugn och trygg person som kunde allt. Ett vuxet barn som höll tal sade att han var som Uppfinnarjocke, och det stämmer bra. Han var nyfiken på problem och hittade alltid bra lösningar.

Han är nu saknad av många.

Kram på er alla

En kommentar på “Löss och begravning

  1. En sorglig dag … begravningar är aldrig roliga, speciellt inte när goda vänner får lämna jordelivet alldeles för tidigt.
    Så tråkigt med lössen – hoppas du lyckas få bort dem från både gurkor och auberginer!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: