Arga myror och Steglits

Igår kväll kom en ung Steglits och drack vatten i min lilla damm. Det är inte lätt att se den, men den sitter på en sten till höger. Suddig men roligt att ha fått ett kort på den.

Med min stora damm har jag påbörjat ett tungt arbete med att få ordning på den så kallade rabatten runt stora dammen. Det har inte gått att rensa bort ett konstigt gräs som har fått fäste. Det har nog kommit från fågelfrön. Men jag har arga myror som bor under ölandsstenarna. De ser nästan ut som stackmyror. De liknar också några vandringsmyror som plundrade mina snälla myrors bon för några år sedan, men de gick vidare sedan. De här myrorna som bor här nu går det inte att komma i närheten av för de kryper upp på fötterna och biter sig fast på en gång och sätter jag ner händerna för att rensa slänger de sig upp på armarna eller in under handskarna och biter sig fast. Jag har aldrig varit med om så arga myror.

Därför har det inte blivit rensat där.

Jag har börjat med att lyfta bort några av ölandsstenarna och det var tungt.

Ojoj varför skulle jag starta det här projektet nu. Men det var molnigt idag och då är det lite skönare att jobba ute. Jag börjar ofta med något utan att planera ordentligt innan.

Jag vet inte hur och när fortsättningen blir för nu behöver min mamma min hjälp.

4 kommentarer på “Arga myror och Steglits

  1. Jag har gett upp de vinner tror jag de bor under hela framsidan under ölandsstenarna. Nu har jag i alla fall tagit bort stenarna och allt gräs som var runt och lagt tillbaka stenarna och jag är på väg att ta bort alla växter nedanför så slipper jag rensa hos dem. Jag behåller bara Lavendeln för den är tät och inget ogräs får rum.

    Gilla

    • Ja vi har mycket fåglar och insekter som dricker i dammarna även igelkott och ekorre har varit här och druckit. Vi har förskräckligt torrt, gräsmattorna är bruna.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: