Pensionärsträff

Idag skulle jag följa med min mamma till en mötesplats för seniorer, där de har akriviteter. När jag skulle åka och hämta min mamma och stog vid min ytterdörr för att låsa, kände jag att någon tittade på mig och jag vred på huvudet och möttes av dessa ögon.

Hej, sade jag och log.

Den satt på en av mina pelargoner jag har i en blomlåda vid min trapp.

Det var en Grön Vårtbitare. Jag kunde inte låta bli att stanna och titta och ta några kort på den. Jag tycker att den ser så snäll ut, den vickade på sitt lilla huvud och rörde sina stora långa antenner. Sedan böjde den ner huvudet i blomman och fortsatte att leta mat.

Hej då, sade jag och åkte för att hämta mamma.

Klockan 14:00 skulle det vara musiktimme och vi trodde att det skulle vara sångstund, men det blev en film med en manskör, men det var inte riktigt vår smak, fioler och dragspel och torpare som sjöng.

Men det var gott fika efteråt och mamma var glad och alla var trevliga och pratade med oss.

Mamma står i kö till en lägenhet där, och jag hoppas att hon snart kan flytta dit, för där finns alltid aktiviteter och människor att prata med. Där hon bor nu är hon så ensam och det blir mig hon ringer till och vill träffa, helst varje dag. Men jag hämtar ut mamma hem till mig varje lördag och varje torsdag åker vi till seniormötesplatsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: