Is och nära dödenupplevelse

I morse var det is på framfönstret på bilen. Jag fick lov att ta fram isskrapan, fyyyy då känns det som om vintern smugit sig på.

Bönor och squash har frusit, jag har ännu inte vågat mig in i växthuset.

Nu är det alltså dags att plocka in pelargoner. Gräva upp alla Dahlier. Usch jag som känner mig så seg just nu. Jag är nog fortfarande lite tagen efter tisdagskvällen.

I tisdags kväll trodde jag nästan att jag skulle dö.

Jag hade köpt Tranbärdryck som kanske utlöste det hela, jag vet inte.

Jag tog då ett stort glas tranbärsdryck och ett par smörgåsar. Jag tyckte den var väldigt stark och inte så god som jag hoppats på.

En halvtimme senare kände jag att jag hade lite slem i halsen. Jag svalde flera gånger men det kändes bara som om det blev mer slem. Jag försökte hosta, och när jag sedan försökte svälja gick det inte. Det var tvärstopp och plötsligt gick det inte att andas. Jag tog mig ut i köket, min man dunkade mig i ryggen, jag kunde varken prata, hosta, svälja eller andas. Jag blev rädd och jag tog i med alla krafter när jag gjorde försök till inandningar och det lät förskräckligt, så lite luft lyckades jag pressa ner. Jag kände paniken komma, jag måste klara det här för en ambulans kan inte hinna hit innan jag dör. Jag fortsatte att ta i med alla krafter och pressa ner lite luft, min man höll om mig och undrade vad han skulle göra. Jag orkade inte sitta upp längre utan lade mig på köksgolvet och fortsatte ta i och pressa ner lite luft. Jag kände att snart orkar jag inte ta i mer, jag svimmar eller dör snart. Men sakta började jag känna att det kom ner lite mer luft. Jag kunde fortfarande inte säga något, stämbanden var så påfrestade att jag bara fick fram några hesa ljud. Jag hade svårt att andas långt efteråt, men sedan tog jag mig till sängen och somnade, helt utmattad, och sov hela natten. På morgonen var jag yr och hes. Jag kunde knappt prata och halsen kändes tjock. Jag sade inte mycket på hela dagen, vilade och kände mig yr och lite sjuk, som om jag hade feber, men det hade jag inte.

Torsdag morgon mådde jag bra igen.

Jag fick sedan veta att det har ett namn, en spasm av något slag som gör att stämbanden låser sig och släpper inte fram någon luft. Det ska gå över på 1 till 2 minuter.

Hemskt var det i alla fall och jag vet nu att om det kommer igen ska jag hålla mig lugn. Hur lätt är det, när man tror att man ska dö.

Kram på er alla

5 kommentarer på “Is och nära dödenupplevelse

 1. Fy så otäckt! Har aldrig hört talas om detta tidigare … kan det bara komma utan anledning? Skönt att du mår bra igen!
  Visst är det trist med frosten och jobbigt att behöva skrapa bilrutorna på morgonen! Hoppas växterna i växthuset klarade sig bättre än bönorna och squashen.

  Gilla

  • Det kan komma om man har magsyra, läste jag och de sista veckorna när jag har stått med böjd mage och plockat bönor har jag känt ett illamående som gått över när jag rest mig upp, det kanske beror på magsyra och tranbärsdrycken blev bara för mycket. Jag har varit med om det här en gång tidigare för flera år sedan och då sade doktorn att det var Laryngospasm. Men förra gången hade jag förträngt och kom ihåg det först när min dotter påminde mig. Då var jag på väg till bilen och plötsligt kunde jag inte andas eller prata, blev liggande på gräset en stund innan det gav sig. Men det kändes värre den här gången än då.

   Gilla

 2. Excellent blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own site soon but I’m a little
  lost on everything. Would you suggest starting with a free
  platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused
  .. Any ideas? Thanks a lot! http://privlaticli.mihanblog.com/post/comment/new/8/fromtype/postone/fid/15392309205bbeccc8d17ec/atrty/1539230920/avrvy/0/key/6f16a4725f4a306bbe9f5d4b119708f7/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: