Äntligen

Ja äntligen fick jag lite tid till att vara i min köksträdgård, det har varit så mycket med min mammas flytt. Hela den här månaden har gått åt.

Idag kom de första snöflingorna, men bara en kort stund.

Jag kom ut och fick en del gjort idag. Bondbönorna är nedklippta, och de kväverika rötterna får vara kvar i jorden, morötterna upptagna och jag täckte en hel del av landen med löv.

Brädorna som jag hade som gångar i landet tog jag bort, så att de klarar sig till nästa år.

Smultronen i sin pallkrage täckte jag, fastän de blommar för fullt och jag åt många goda smultron medan jag bäddade in dem med löv.

Jag sparade lite löv i en plastsäck också, som jag tänkte använda till Bokashin senare.

Jag fick ner Vitlöken i jorden så nu bör det inte bli varmare än högst 9 grader, men det är väl lagom hösttemperarur. Den klarar säkert om det kommer några varma dagar också. I år satte jag tre olika sorters Vitlök, Messidrome, Thermidrome och Vigor och hoppas på stor skörd nästa år. Jag beställde ekologisk sättvitlök från Klostra.se

Jag skördade all Jordärtskocka och det blev ganska många små kockor. Jag ugnsbakade några till middagen idag i smör tillsammans med hela vitlöksklyftor och bara lite salt över. Det blev gott. De andra jordärtskockornå förvällde jag och frös in.

Jag tog upp de sista vintermorötterna och de var bamsestora med armar och ben. Några av dem skivade jag, förvällde och frös in. De som jag inte orkade skala och skiva fick komma in i plastpåse och lagras i kylskåpet.

Jag tog in lite Persilja också, den är fortfarande väldigt fin.

Här är en Nätvinge, den satt på en av köksluckorna i morse, de brukar komma in varje höst, men här inne kan den inte övervintra, stackarn. Den är vacker när man tittar nära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: