Lucka 8

Min adventskalender

Lucka 8

Nu är jag hemma igen.

Det är Lördag och jag tror att många tycker att det är långt kvar till jul, men samtidigt tycker andra att tiden går alldeles för fort.

Julklappshysterin har i alla fall börjat ute på stan, men det lär nog bli värre, ju närmare julen vi kommer.

Uppdrag:

Räkna efter

hur många julklappar du tror att du kommer att ge bort i år?

Eller ger du inga julklappar?

Berätta gärna.

Liten tomte som jag mötte i Nora.

Kram på er alla

7 kommentarer på “Lucka 8

 1. Jag stressar aldrig inför julen numer – det blir jul ändå! Vi köper julklappar till barnbarnen … tre barnbarn och två julklappar var = sex julklappar – och det är inte några dyra saker. Varsin bok och något klädesplagg till de två äldsta och en bok + leksak till den yngsta 🙂
  Sedan brukar vi spela julklappsspelet, så då blir det några småsaker till det …
  Fin tomte!

  Gilla

   • Två tärningar, två små paket per deltagare. De inslagna paketen läggs i en hög på bordet. För att få ta ett paket måste man slå två lika med tärningen, då får man ta ett paket. När alla paketen är utdelade så sker julklappsöppning … sen börjar man om, men på tid – och man får sno paketen från de övriga! Detta görs på en förutbestämd tid … t.ex. 15 minuter. Det man har framför sig när tiden går ut får man behålla . Om någon är helt utan, så får den välja en sak som någon annan vunnit 🙂

    Gilla

 2. Vi ger bara barnbarnen julklappar, det har känts bra. Men nu efter att vi gjort så några år känns det inte riktigt bra. Vad visar det barnen att det bara är de som får julklappar. I år skulle jag vilja ge några julklappar till de vuxna också, bara något litet, jag vet i te hur jag ska göra. Men julklappsspelet lät roligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: