Mamma

Igår kväll ramlade mamma när hon skulle göra iordning sängen för att sova. Hon hade varit lite förvirrad på kvällen och berättat att Daisy nog var sjuk, för hon springer bara och gömmer sig, men Daisy har varit död i snart 5 månader, så jag stog och valde vid om jag skulle åka dit eller ej. Jag har en mil in till mamma så när hon sista gången jag ringde sade att hon skulle lägga sig, så valde jag att inte åka in.

Men det skulle jag nog ha gjort, för en timme senare ringer en ambulansförare och berättar att de skjutsar in mamma till lasarettet, troligen en fraktur i höften.

Oh nej.

Jag åker in till lasarettet, röntgen visar fraktur på lårbenshalsen. Jag åker hem strax efter 23. Mamma läggs in för operation nästa dag och nästa dag är idag.

Jag vaknar och det är vitt ute.

Det är så vackert.

Jag ringer till ortopedavdelningen där mamma ligger. De berättar att de hoppas på att operationen blir på eftermiddagen. De ska hälsa in till mamma och de säger att hon har ingen värk när hon ligger still.

Jag har försökt ringt senare, men ingen svarar. Det är besökstid kl. 14:00-18:00 och jag åker jag in till dess, men jag ringer igen vid ett stopptecken och de svarar och då berättar sköterskan att hon är på operation nu och kommer inte tillbaka till avdelningen förrän tidigast 18. Jag vänder med bilen och åker hem igen och jag kommer ut på min dagliga promenad.

Det snöar men är vackert och mörkt i skogen. Det blir som svartvita foton.

Kram på er alla

och håll tummarna för min mamma.

8 kommentarer på “Mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: