En drake föds

Snart midnatt.

Nu ska jag lägga mig. Jag tittar ut på min gran som lyser, jag vill inte ta bort ljusen ännu. Jag tycker om att den lyser.

Jag tycker synd om min mamma. Hon är 91 år, nyopererad efter att ha brutit lårbenshalsen, en vecka fick hon ligga på sjukhuset, sedan skickades hon hem. Hon bor ensam och får inte förflytta sig utan att hemtjänsten finns med. Hon har väldigt svårt att resa sig upp och hon går ostadigt med rullatorn. Hon ska träna på att gå varje dag. Hon sitter där hon sitter tills hemtjänsten kommer och hon får nästan panik av att vänta in dem när hon behöver gå på toaletten. Men de kommer sex gånger om dagen så det gäller att passa in toabesöken till när de kommer. Hon har värk i höften och benet och i morse hade de glömt ge henne Alvedon mot värken. När jag sa till sa de att det hade varit vikarier på morgonen.

Stackars mamma

Min tid ser ungefär ut så här nu. Nu hinner jag inte med mina promenader. Jag sover, äter frukost, tvättar och hänger tvätt, plockar undan, äter lunch, åker till mamma är där ca 3 timmar, åker hem och lagar middag, äter, plockar undan och försöker röja och slänga av allt jag sparar på, ser lite på tv och sedan målar jag ända in till natten, då lägger jag mig och somnar förhoppningsvis.

En ny målning ”En drake föds” kallar jag den.

Kram på er alla

4 kommentarer på “En drake föds

  1. Lider med dig … och förstås med din mamma. Så jobbig situation för både dig och henne just nu. Inte roligt att bli gammal när olyckan är framme.
    Fin målning … jag ser draken födas!
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: