Sååå trött

Ojojoj, att en förkylning kan ta så hårt på mina krafter. Det har egentligen varit två lugna och sköna dagar, men ändå har jag inga krafter kvar. Jag ligger och vilar nu och det är knappt att jag orkar hålla i telefonen för att skriva ett blogginlägg.

Peter och Klaire kom igår och eftersom hon bara kan kinesiska och engelska fick samtalen bli på engelska.

Det var en rar tjej och roligt att höra hur våra kulturer skiljer sig.

Hon tyckte att det var kallt i Sverige, de kan få snö i Nanjing i Kina där hon bor och arbetar och även Peter arbetar i den staden. De kan alltså få snö där men den ligger kvar högst en dag och kommer kanske en gång om året. Men i norra Kina kommer mycket snö mot Sibirien. De bor i östra Kina nära Shanghai.

Första kulturkrocken blev när de kom och jag bjöd på kaffe och chokladkaka med bär och grädde. Kaffe drack hon men tyckte inte det var gott. Sött kaffebröd hade hon aldrig ätit och tyckte det smakade lite konstigt. Till middag bjöd jag på fiskgryta och det tyckte hon om. Till frukost dukade jag upp bröd, smör, ost, ägg och grönsaker och smörgås äter man inte i Kina, hon hade aldrig brett en smörgås och vi äter mest bröd av råg och rågsikt, det smakade nog lite konstigt tyckte hon. De enda smörgåsar de äter är färdiga sandwich på vete. Men hon provade allt och var glad.

Idag åkte vi in till min mamma, Peters mormor och hon blev så glad när vi kom. När de sedan skulle åka till Arlanda och vi sade hejdå kramades vi och det gör de aldrig i Kina, men hon kramade försiktigt och såg lite förlägen ut. Hon försökte verkligen passa in.

Jag stannade några timmar hos mamma. När jag åkte hem sken solen, det såg ut som vår, där fälten började se gröna ut.

Hemma har det börjat smälta under våra Hasselbuskar.

Nu har Klaire 16 timmars flygresa framför sig.

Peter jobbar en vecka i Stockholm nu innan han också flyger till Kina.

Kram på er alla

4 kommentarer på “Sååå trött

 1. Ja det är de, första gången han tog hem henne till Sverige. Men som mamma undrar jag lite. Hon är född i Kina, bor i Kina och jobbar i Kina. Jag tror ju att det bara är tillfälligt som Peter jobbar i Kina, men han har jobbat där många år nu.

  Gilla

 2. Härligt att ni fick träffa sonen och hans tjej … de är så fina tillsammans. Det är mycket som skiljer mellan Kina och Sverige – men inget som inte går att klara 🙂
  Klart du är trött nu – ganska naturligt efter både förkylning och antagligen spänning inför mötet och många funderingar om mat osv … (hm … jag skulle nog ha många tankar inför första mötet i alla fall … men du kanske inte funkar som jag) 🙂
  Hoppas du känner dig lite piggare idag.

  Gilla

 3. Ja lite piggare idag fastän jag har varit i farten. Maten var jag inte orolig för, eftersom jag hade frågat Peter om hon åt fisk.
  Men frukosten hade jag inte trott skulle vara något annorlunda. Kent berättade att när jag gick från bordet för att hämta något tog hon snabbt upp telefonen och tog ett kort på frukostbordet, så det var något riktigt annorlunda.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: