Svampskogen och Vitkindade gäss lugnar

Idag var min man inte hemma på förmiddagen, så jag sov från halv 11 i går kväll till halv 11 på förmiddagen idag. I vanliga fall väcker han mig klockan 9 varje morgon, och med blytunga ben lyckas jag ta mig ur sängen.

Just nu är jag så nervös inför framtiden. Ska jag någonsin bli av med min trötthet. Det var så länge sedan jag kände mig pigg.

Nästa vecka ska jag till Stockholm igen och först ska jag på provtagning och sedan två dagar efter på läkarbesök.

Jag har varit mer i farten sista veckan för att se hur det går. Det har gått ganska bra men visst har jag blivit trött, men inte så trött att jag blivit illamående. Det känns som att det som är värst nu är värken i mina händer.

Igår var jag ensam på promenad i skogen och tittade på svampar, det var riktigt skönt.

Jag tycker svampar kan vara väldigt vackra.

Några ätliga Karl Johan hittade jag inte.

Jag kunde inte låta bli att plocka några Trattkantareller och två gula.

Resultatet.

Annat som jag njuter av är de Vitkindade gässen, som är så söta och tänk att de kommer ända från Ryska tundran i Sibirien nästan i nordpolen. Nu är de på väg mot varmare trakter och sedan när våren kommer då flyger de tillbaka genom Sverige till den ryska tundran.

Vi var till Hjälstaviken i förrgår.

Mamma var också med.

Kramar till er alla från Annemor

9 kommentarer på “Svampskogen och Vitkindade gäss lugnar

 1. Så tråkigt med tröttheten … förstår att det känns jobbigt.
  Naturen är ändå härlig … vare sig man tittar på svampar eller fåglar 🙂
  Du hittade lite matsvamp i alla fall 🙂
  De vitkindade gässen är riktigt söta – jag vet att de brukar häcka långt uppe i norr, men många stannar här också – och ökar år från år. Vi har en stor population som häckar nästan mitt inne i samhället … och som blir fler och fler för varje år, medan kanadagässen nästan är helt borta.

  Gillad av 2 personer

 2. Jag tror att det är bra att du har förmågan att sova, du verkar behöva vilan just nu.
  Annars kan det vara bra med rutiner, att man måste upp kring t.ex. 8.30 som gäller för mig om vardagar.
  Kramar till dig ❤

  Gillad av 2 personer

  • Det jobbiga är att då kan jag inte lägga mig som vanligt för då somnar jag inte. Men jag tror att det är bra att jag sover ut ordentligt, någon gång då och då. Annars tror också jag på lite rutiner.

   Gillad av 1 person

 3. Har du testat att äta antiinflammatorisk mat? Jag blev mycket piggare i både kropp och själ när jag successivt ändrade kost. Det var en intressant upplevelse att vanlig mat kunde göra sådan skillnad.

  Gillad av 1 person

   • Jag läste Food Pharmacys första bok som handlar om matens inverkan på vår hälsa. Därefter började jag söka mig fram till en kostinriktning som passade mig. Det går att läsa en del på deras hemsida
    https://foodpharmacy.se/om-oss/
    men jag kan rekommendera att läsa deras första bok. Den är jätteintressant. Jag tror inte på allt de säger, men mycket av de som de skriver om verkar stämma. Jag mår bättre av en antiinflammatorisk inriktning på kosten.

    Gillad av 1 person

   • Jag äter ungefär så förutom surade grönsaker som jag inte tycker om fast jag vet att det är nyttigt för tarmen. Jag äter aldrig kött från djur eller fåglar, men jag äter fisk, och mjölk och ägg. Så jag är inte en riktig vegetarian, fast jag skulle vilja vara vegan.

    Gillad av 1 person

   • Då är det nog något annat än kosten som spökar för dig. Jag minskade ner på glutenintaget väsentligt också i förändringen. Det mådde jag också bättre av.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: