Liten mus

En liten mus i mitt hus vill jag inte ha.

Det är höst och då kommer de in de små liven. Det är lika dant varje höst. Vi har försökt med allt, ja allt från att täppa till runt alla rör, både i skåpet under diskbänken och under huset där rören går in. Vi har haft huset omringat av pipande musskrämmor. Det sista vi köpte var Rejekts rått och musskrämmor som ska användas inomhus, den sitter nu under diskbänken. Jag har musfällor som de inte dör i utan en lucka stängs om dem. Jag har en sitter under diskbänken och en i tvättstugan. Nu har det inte varit någon mus under diskbänken sedan vi satte dit den. Nu satt en i tvättstugan i stället. Jag blir tokig på dem.

Det var bara att ta på sig och gå ut i skogen.

Jag går till samma ställe med dem, på andra sidan åsen förbi tallskogen till granskogen. Jag måste gå långt, för jag har provat att bara gå upp på åsen med dem, men då kommer de tillbaka. Jag har gjort experiment med att måla en grön prick och en gul prick på en annan och de kom tillbaka. Barnen tyckte det bar roligt och vi döpte dem till ”Sköna grönan” och ”Gulliga gulan”.

Men det var då det. Nu bär jag dem alltså långt iväg.

Här är den lilla Skogsmusen.

De brukar krypa ner i det här hålet. Men idag gick den bara vidare och satte sig och tvättade sig.

Kramar till er alla från Annemor

11 kommentarer på “Liten mus

  1. Första vintern i Kårböle kom det Skogsmöss in, och hälsade på hos mig, men efter den vintern har jag inte sett några, eller tecknen på att de varit inne hos mig. Jag förvarar inte livsmedel i källaren, eller annan plats än kyl, och frys.
    Svante

    Gillad av 1 person

  2. Väldigt söta … men inte kul att ha inomhus. Sixten är en duktig jägare och brukar fånga dem utomhus, men en och annan smiter ändå förbi … Hopplöst att täppa till alla små hål – de tar sig förbi de flesta hinder 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: