Vilken dag…

Fy vilken irriterande dag.

Jag åker in till stan för att hämta mamma som jag gör varje lördag.

Jag åker runt och letar parkering och det gör mig alltid irriterad. Jag tycker inte om att jag måste hitta en parkering och parkera och betala bara för att hämta mamma.

Jag har sagt till henne att om jag stannar utanför porten kan hon bara ta hissen ner och där står jag. Jag kan ringa och berätta när jag kommit och står utanför porten. Men det vill hon inte. Då blir hon orolig för att låsa själv, gå åt rätt håll till rätt hiss och inte gå bort sig. Det har hänt att hon gått åt fel håll och väntade vid nästa port, det är därför hon vill att jag ska komma upp och hämta henne. Men hon är aldrig färdig när jag kommer så det kan ta 20 minuter innan vi är vid bilen igen därför törs jag inte stanna utanför hennes port där det är parkeringsförbud och bara av och påstigning tillåten.

Tillbaka till idag. Jag åker runt och letar parkering och till slut hittar jag en gatuparkering några hus längre bort. Jag trixar mig in och gör en bra fickparkering. Jag betalar för parkeringen med min mobil. Jag känner hur pulsen går och tittar på min aktivitetsklocka och ser att pulsen ligger på 105. Jag stannar i bilen en stund och lugnar ner mig. Jag hämtar min väska i baksätet och hämtar varor jag handlat till mamma i bagageutrymmet. Jag stänger bagageluckan och ska ta fram bilnyckeln för att låsa. Jag hittar den inte och jag tittar i bilen om den är kvar där, men nej den är inte där.

Jag ställer ifrån mig kassen och känner i fickorna, men nej.

Jag letar igenom handväskan, men nej.

Jag letar igenom bilen, golvet, bagageutrymmet men nej ingen bilnyckel.

Jag letar på gatan och under bilen, men nej.

Jag ger upp, den måste ju ligga i väskan. Jag tar upp reservnyckeln som är trasig och bara fungerar ibland att låsa och låsa upp med, det gäller att sätta nageln på exakt rätt ställe på ena sidan då går det.

Jag låser och nyckeln fungerar, och jag går för att hämta mamma.

Mamma är naturligtvis inte klar att gå, hon sitter och äter. Jag letar i väskan igen och i fickorna, men ingen bilnyckel.

Mamma gnäller och låtsasgråter och säger att en av hemtjänstpersonalen är elak mot henne. Jag orkar inte vara förstående och säger bara att hon måste vara bestämd själv. Hon hade inte fått äta färdigt sin frukost igår för hon måste in i duschen på en gång för att få hjälp. Jag sa att det är väl bara att säga att hon ska äta upp sin smörgås först. Jag försökte det, säger mamma, men den fick jag äta sedan hade hon svarat. Nu när jag tänker på det blir jag arg på hur de behandlar gamla människor.

Men just då var jag mest irriterad på den himla bilnyckeln. Jag lugnade ner mig och mamma och jag delade på hennes efterrätt, körsbärskaka och vaniljsås. Jag bytte glödlampa åt mamma i taklampan i rummet och sedan gick vi.

Jag fick mamma att ta den större rullatorn som hon inte tycker om att använda. Jag hade tänkt att vi skulle gå ut på en promenad när vi kom hem till mig.

Vi kom fram till bilen och den gamla bilnyckeln fungerade.

Vi åkte hem till mig och vi gick en promenad som bestod av att hon tjatade hela promenaden om hur tung och klumpig den här rullatorn var och att hon aldrig tänker använda den igen. Jag bara kände hur irritationen ökade.

När vi kom in drack vi kaffe och jag letade igenom väskan igen. Jag letade igenom bilen igen och min man gick också ut och letade igenom bilen. Men vi hittade ingen nyckel.

Vi kom fram till att den måste ha rullat in under bilen och alltså ligger den på gatan där jag hade parkerat.

Jag skjutsade hem mamma igen men först åkte vi och tittade där bilen hade stått parkerad och där låg bilnyckeln 1 dm från trottoaren. Tänk att den studsat eller rullat så långt.

Jag pustade ut och följde mamma upp till hennes lägenhet och åkte sedan hem och tog mig ett glas vin och nu sjönk pulsen till 70 igen.

Kramar till er alla från Annemor

4 kommentarer på “Vilken dag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

unickonl

Take two moments of happiness in life, grief is of a lifetime

Mitt liv

Om att leva, och skapa

Chocoviv’s Lifestyle Blog

Mommy blogger, who loves to share what she loves!

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #virka #Sticka #knitting_inspiration #chrochet #palettblad

Pia Carlssons värld

Lite smått och gott från Pias värld

Tel-Aviv's feral cats

Videos of feral cats on the streets, and my own four feral felines at home, feline humor, advice, and gifts for your cat.

Tistelblomma

Noveller

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

Terje Hellesø

Samtliga bilder på bloggen är copyrightskyddade

View from the Back

Ramblings of a retiree in France

SoundEagle 🦅ೋღஜஇ

Where The Eagles Fly . . . . Art Science Poetry Music & Ideas

Little white pearls

journal, travel, photography and beauty

bushboys world

Photos of my world and other stuff I hope you will enjoy too. Photos taken with Canon PowershotSX70HS Photos can be purchased.

Divine-Royalty

Welcome to Life-Changing Motivation

Langbergs bilder

natur,blommor,växter och lite allt möjligt

Perception

Until I know this sure uncertainty, I'll entertain the offered fallacy.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

BJÖRNBILD

Jag tar inga dåliga bilder, bara konstnärliga!

AUSPICIOUS11

I m somethin' else....🤟🏻

40thousandkm

: around the world :

beautifulpeopleinc.com

Live, Love, Travel and Laugh (Proudly Pinoy)

fotosbykarin.blog

Karin Ravasio nature photography, motivation, products

DRAGONFLY EFFECT

wild art nature download wallpaper photo forest birds swamp dark mood black flowers music sensory slow life macro ważki las drzewa ptaki i robaki

Mitt namn var Michelle

En blogg om livet med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykisk ohälsa och mer därtill

lifestyle blogs

do it your way.

sybils sida

My life My show, My dog, Enjoy

cocinaitaly

comida italiana

FOTO E POEMA

meus poemas e pensamentos

bartshtattoo

Just another WordPress.com site

Bhutadarma

Nothing is impossible (at least that does not violate the laws of physics). When you can..violate the laws of physics!

Aspiring Blog

Weekly Wisdom

The Readers Desk

Happy Reading!!

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

%d bloggare gillar detta: