Lata dagar

Lördag och jag orkar inte hämta mamma idag. Hon blev ledsen men tyckte mest synd om sig själv som inte fick komma hit ut till mig idag.

Jag mår väl egentligen bra, det är bara det att jag är så trött. Jag vattnade lite i växthuset och blev helt slut så händerna darrade. Jag fryser och känner feberkänsla fast jag håller på och kallnar 35,8°c och mina leder värker, särskilt händerna. Borreliainfektionen är lika röd och varm idag.

Jag får ha några lata dagar nu. Solen skiner men luften är sval. Jag ligger och läser under parasollet vid lilla dammen.

Lavendeln har börjat blomma och många fjärilar säker sig dit, men jag orkar inte fota dem. Bara lite, jag kan ju inte låta bli när Kent säger -nu är en Storfläckig Pärlemorfjäril här. Jag måste upp på benen.

Storfläckig Pärlemorfjäril
Sandgräsfjäril
Nässelfjäril
Ett konstigt bi eller…

Tänk att det är så svårt att ligga still när jag inte orkar vara uppe. Nu är jag helt trött igen, men nu ligger jag.

Kramar till er alla från Annemor

4 kommentarer på “Lata dagar

 1. Hej Annemor! Har inte hunnit vara inne på bloggar på ett par dagar men ser nu att du blivit fästingbiten och fått borrelia men fått penicillin. Jag hoppas det går över med den kur du fått. Jag fick ett fästingbett sommaren 2018 som inte gav den röda hudinflammationen (ringen) och därmed började vandra ut i nervbanorna. Det var ett rent elände innan en läkare kom på att den var borrelia jag hade. Då fick jag en stark antibiotikakur som hjälpte. Jag har haft borrelia förut också med den typiska röda hudinflammationen (som du har). Då har jag också känt mig febrig fast jag inte haft någon feber och allmänt trött. Men då har alltid antibiotikan hjälpt efter några dagar så du kommer nog snart att känna dig bättre.

  Krya på dig!
  Kram Anita

  Gillad av 1 person

  • Tack för ditt svar. Ja det var tur jag fick den röda reaktionen men den kom först två veckor efter fästingbettet och jag hade redan börjat känna mig väldigt trött men jag trodde att jag hade jobbat för mycket i trädgården med alla stenar. Det är idag tredje dagen med penicillin och idag känner jag mig bara trött jag har inte den där sjukdomskänslan så penicillinet är nog på väg att göra nytta. Men jag har fortfarande ont i mina leder. Men så hemskt för dig att det gick ut i nervbanorna, hur visade det sig?

   Gilla

   • Det började med att jag trodde jag fått en muskelinflammation bak i vänster lår. Tog Alvedon och det blev bättre. Sedan spred det sig till skinkan och jag trodde det var ischias. Men sedan spred det sig mer och mer, armarna, ryggen, nacken, benen ja i princip överallt. Värken var fruktansvärd och nu hjälpte inte Alvedon längre. Jag satt bara och grät så ont gjorde det. Det skar som knivar i hela kroppen. Som tur var hade jag opererat meniskerna i mina knän ett par år innan och hade starka värktabletter som jag aldrig använt. Dom tog jag nu och dom lindrade värken.

    Fick också problem med ögonen. Tappade långseendet och fick dubbelseende. Huden blev så känslig att jag inte kunde ta på den. Om jag duschade i ljummet vatten så kändes det som om jag blev skållad av vattnet. Och så influensasymptomen som kändes som hög feber men inte var någon feber alls. Och så tappade jag kraften helt, framför allt i armarna. När alla dom här symptomen väl startade gick det fort.

    Var hos jourläkare en lördag som inte visste vad det kunde vara utan sa att jag skulle kontakta husläkaren på måndagen. Och husläkaren sa direkt, det där är borrelia, det är jag säker på, du måste ha antibiotika! Hon tog massor med prover och dom snabbehandlades och jag fick svar redan dagen efter. Det visade borrelia och alla andra prover var ok så jag fick en dunderkur. Det var tur att jag fick den för jag hade då börjat få ansiktsförlamning och problem med att kissa. När jag sedan började äta antibiotikan så försvann värken direkt. Det var helt otroligt. Sedan blev jag bättre och bättre rätt snabbt. Men jag hade tur då min ansiktsförlamning bara precis startat och gick tillbaka direkt av tabletterna Läkaren sa att så här kan det bli när man inte får den röda ringen för då vet man inte att man har borrelia utan den fortsätter att härja i kroppen och blir värre och värre.

    Jag vill inte skrämma upp dig. Du har ju fått ringen och det börjar gå tillbaka på dig (har ju själv haft borrelia ”med ring” förut och kommer säkert att få det igen). Men jag vill samtidigt tala om symptomen när man inte får den röda ringen för vi som är ute mycket kan ju råka ut för fästingar och då är det bra att veta hur det kan kännas. Skrev rätt mycket om det på min blogg då det hände för att varna andra.

    Såg i ditt senaste inlägg att du mår ännu bättre idag. Krya på dig ytterligare nu! Och så får vi akta oss för dom här små eländiga krypen.

    Kram Anita

    Gillad av 1 person

   • Tack fär ditt svar det måste ha varit förskräckligt för dig. Vilken tur att du blev rätt medicinerad till slut. Ja idag har jag gått med byxorna nerstoppade i strumporna. Haha så snyggt. Ha det bra. 💖

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

unickonl

Take two moments of happiness in life, grief is of a lifetime

Mitt liv

Om att leva, och skapa

Chocoviv’s Lifestyle Blog

Mommy blogger, who loves to share what she loves!

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Pia Carlssons värld

Lite smått och gott från Pias värld

° BLOG ° Gabriele Romano

The flight of tomorrow

Tel-Aviv's feral cats

Videos of feral cats on the streets, and my own four feral felines at home, feline humor, advice, and gifts for your cat.

Tistelblomma

Litterär sajt

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

Terje Hellesø

Samtliga bilder på bloggen är copyrightskyddade

View from the Back

Ramblings of a retiree in France

SoundEagle 🦅ೋღஜஇ

Where The Eagles Fly . . . . Art Science Poetry Music & Ideas

Little white pearls

journal, travel, photography and beauty

bushboys world

Photos of my world and other stuff I hope you will enjoy too. Photos taken with Canon PowershotSX70HS Photos can be purchased.

Divine-Royalty

Welcome to Life-Changing Motivation

Langbergs bilder

natur,blommor,växter och lite allt möjligt

Perception

A journey into the labyrinth of my sceptical mind.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

BJÖRNBILD

Jag tar inga dåliga bilder, bara konstnärliga!

AUSPICIOUS11

I m somethin' else....🤟🏻

40thousandkm

: around the world :

beautifulpeopleinc.com

Live, Love, Travel and Laugh (Proudly Pinoy)

fotosbykarin.blog

Karin Ravasio nature photography, motivation, products

DRAGONFLY EFFECT

Orginal wild art nature download wallpaper background photo forest birds swamp black foggy smoggy flowers music sensory slow life macro ważki las drzewa ptaki i robaki Wild Nature Discover and download hight resolution pics / Pobierz moje obrazy o wysokiej rozdzielczości do swoich projektów, obrazów, tapet, plakatów, okładek, postów...

Mitt namn var Michelle

En blogg om livet med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykisk ohälsa och mer därtill

lifestyle blogs

do it your way.

sybils sida

My life My show, My dog, Enjoy

cocinaitaly

comida italiana

FOTO E POEMA

meus poemas e pensamentos

bartshtattoo

Just another WordPress.com site

Bhutadarma

Nothing is impossible (at least that does not violate the laws of physics). When you can..violate the laws of physics!

Aspiring Blog

Weekly Wisdom

The Readers Desk

Happy Reading!!

Nature Journeys

A Wildlife Journal In Pictures

%d bloggare gillar detta: