Nystart ändrad

Idag började skolorna och det känns som en nystart för mig med, fast jag inte börjar skolan och inga barn hemma som börjar. Men jag har barnbarn som börjar 4:e och 2:a klass och den yngsta blir i den äldsta gruppen på förskolan.

En nystart där jag ska utesluta socker och gluten måndag – fredag. Första dagen gick det bra. Min man Kent har hållit på i 3 veckor nu och redan nu märker han hur blodtrycket har sjunkit och han har till och med kunnat minska på sin blodtrycksmedicin.

Jag ska försöka hålla vardagarna. Jag har beställt några böcker om antiinflammatorisk kost. Jag känner att jag måste läsa mer för att bli övertygad.

Är det dags att släppa den slöa sommarkänslan nu? Det känns lite som att det dags att börja med allt vardagsjobb inne. Hela huset har blivit fuskstädat hela sommaren. Men jag tänker inte börja städa mer än, för det är fortfarande så skönt att sitta ute. Jag har tvättat en del idag i alla fall och jag har målat kanter på några av mina målningar som sedan ska få ett skyddande lack över sig innan vintern.

Men mest har jag ändå suttit där jag brukar sitta och njutit över badande fåglar. Idag var Tofsmesen här också och Entitan, men också de jag tycker mest om Gärdsmygen och Rödhaken. En Blåmes kom ut på lite för djupt vatten idag och fick flaxa bra mycket innan den lyfte och flög iväg.

Rönnspirean har blommat färdigt och därför ser jag inte så många fjärilar där jag sitter. Men mellan två grenar på Japanska lönnen ser jag Buddleyans blommor och där flyger fullt av fjärilar, som jag går och tittar på ibland.

Nyss såg jag en Amiral och då gick jag dit.

Men den ville inte ha öppna vingar på något kort.

Och en Rovfjäril, tror jag. Men … Det var det inte fick jag höra när Kent kom hem och tittade på bilden. Det var en Kålfjäril.

Vill inte heller öppna vingarna.

Kaprifolen har börjat blomma för andra gången. Den blommar i mitten av juni och sedan i mitten av augusti. Så gör den varje år.

Kramar till er alla från Annemor

7 kommentarer på “Nystart ändrad

 1. Men vilken trädgård du har människa! I mitt fågelbad finns bara sniglar som dricker och knappt något blommar längre. Antar att jag måste ha lite mer tålamod tills allt vuxit upp. Och hitta ett bättre ställe för fågelbadet. 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Ser mysigt och inbjudande ut i din trädgård 😍
  Detdär med att hålla bort socker är svårt, glutenfritt har vi kört med ganska länge för mannen hade problem m magen ett tidevarv, och det blev bra utav det. Han är också bättre på att hålla det han bestämt sej för, än vad jag är. Jag borde sluta dricka kaffe, för det är med det som jag blir sugen på ngt sött, brukar ta en frukt, men så spårar det ur o det ska vara glass el nån chokladbit, el kex 🙈 lycka till du med dina socker-och glutenfria dagar 🤗

  Gillad av 1 person

 3. Städa kan man väl göra sen, fuskstäda på ett tag till tycker jag. Synd att vara inomhus när det är varmt och soligt. Fina bilder och vad du är duktig på måleri. En mörk chokladbit till kaffet ska jag leta fram nu, det lät så gott. 😀

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Perception

Until I know this sure uncertainty, I'll entertain the offered fallacy.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

mydatawords

| Inspirational | Poem | lifestyle | Shorts-story | Mental Health | Travel | Motivation | Psychology | Fitness | Food | Health | History | 📸📱| Astronomy | More others

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

BJÖRNBILD

Jag tar inga dåliga bilder, bara konstnärliga!

AUSPICIOUS11

I m somethin' else....🤟🏻

40thousandkm

: around the world :

beautifulpeopleinc.com

Live, Love, Travel and Laugh (Proudly Pinoy)

fotosbykarin.blog

Karin Ravasio nature photography, motivation, products

DRAGONFLY EFFECT

wild art nature forest birds swamp dark mood black flowers music sensory slow life macro ważki las drzewa ptaki i robaki

Catch the Moment

Choose motivating words

Mitt namn var Michelle

En blogg om livet med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykisk ohälsa och mer därtill

Ecolivmedbarn

Ingenting är omöjligt

lifestyle blogs

do it your way.

sybils sida

My life My show, My dog, Enjoy

cocinaitaly

comida italiana

FOTO E POEMA

meus poemas e pensamentos

bartshtattoo

Just another WordPress.com site

Bhutadarma

Nothing is impossible (at least that does not violate the laws of physics). When you can..violate the laws of physics!

Aspiring Blog

Weekly Wisdom

The Readers Desk

Happy Reading!!

A Nature Journey

A South Staffordshire Wildlife Journal

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Solstickan

Hellens värld 🧩

Ninanjing

Vår resa till Österns rike

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Himlahealings blogg

En blogg om andlighet, astrologi, tidigare liv, och det populära månadshoroskopet

Erika Kyrk Seger / Lärande Framtid

TANKAR OCH FUNDROR om PEDAGOGIK och LÄRANDE

Vogelknipser

Mit Wohnmobil und Kamera auf den Spuren der Natur

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

Lifenvi

Live life in a livable environment.

Nordic Lights & Mediterranean Landscapes

A Blog on Travels, Food, Photography, Art and Design

Sagittarius Viking

Mindful exploring, through the eyes of a viking daughter.

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Fotografiasoltas

Momentos que se foram cruzando com o meu olhar

SAM as an Artform

Next level licensing

A Better Man

Make a Start

TROSA-SPEGLINGAR

HÄNDELSER I TROSA FÖRR OCH NU

See Norway - Se Norge

'Nature' looks best in large doses !

%d bloggare gillar detta: