Glaskulan

Det har snöat på morgonen och det var – 0,8° när jag gick upp.

Min glaskula, jag har många gånger försökt skicka önskningar genom den.

Min Paprika mognar mer och mer. Jag tänker skörda den, den 1:a December, på tisdag.

Mina blommor gör mig glad.

Idag tänker jag ta de sista tomaterna i linsgrytan. De börjar skrumpna något, därför blir de nog godast om de får koka med i en kryddig grönsaksgryta.

Idag kan jag pricka av ännu mer på min att-göra-lista. Nu har nästan alla fönster blivit tvättade även på insidan och nya gardiner uppsatta.

Det ensamma köksfönstret

I botten på min kista med gardiner hittade jag ett par handvävda gardiner, som jag aldrig använt. Det är min mormors syster som vävt dem. Jag stoppade dem i maskin och tvättade upp dem och jag tyckte om tyget. Jag hängde upp dem i sovrummet.

Granen därute har fått belysning. Men den växer där och snart är den för hög. Redan nu behöver jag stå på en stege för att få dit ljusen.

Tillbaka till min kära glaskula, som jag fått i present av min dotter. Det är inte en kristallkula utan en handblåst glaskula av Ebba von Wachenfeldt. Den brukar hjälpa mig att tänka klart.

När jag önskar mig något, brukar jag titta på den. Nu önskar jag mig ett bra svar på tisdag.

I morse låg jag och tittade på min kula som hänger i sovrumsfönstret. Jag känner hur jag närmar mig min dom, på tisdag 1:a December ringer doktorn från lasarettet och berättar vad benmärgsprovet visade. Jag känner mig besviken på att det har tagit så lång tid, eftersom Uppsala skickade svaret till mitt sjukhus efter en vecka. Men jag ska behöva gå 5 veckor för att få svaret, när det finns där. Det spelar ingen roll om det är något negativt eller positivt, varför ska jag behöva gå och oroa mig så länge. Nu är det ju på tisdag så det är ingen mening att börja bråka om att få ett svar. Men jag förstår inte varför jag bara har låtit tiden gå, hade jag kunnat kräva att de skickade mig svaret, jag vet inte.

Om det nu är MDS som jag har vill jag väl veta det så fort som möjligt. Det är ju MDS som läkaren på sjukhuset misstänkte att jag har och därför togs benmärgsprovet.

MDS är en obotlig cancer i benmärgen.

Nu när jag snart får svaret börjar tankarna snurra. Jag känner att jag vill vara förberedd om läkaren på tisdag säger att det är MDS och kanske säger att jag har 3 år kvar att leva. Vad vill jag då? Min hjärna och mina tankar börjar jobba.

Vad vill jag hinna med om jag bara har några år kvar? Jag kom fram till att jag har ett bra liv och är nöjd med mitt liv. Mina barn har det bra. Åsa har sin familj och Peter har Klaire nu. Kent har goda vänner och sitt fågelintresse.

Men vad jag kom på först var att:

♡ Jag måste lära Kent att själv ta sina ögondroppar, så att han klarar sig.

♡ Men först och främst hoppas jag att de ska hitta något botemedel så att jag ska kunna leva länge.

♡ Jag vill få alla mina målningar färdiga med fernissa, taveltråd, ramar på en del, och jag vill ha en stor utställning. Jag har ju en inbokad utställning till augusti 2021. Jag vill vara så pass pigg att jag kan vara med på den utställningen och kanske året därpå ha en ännu större utställning.

♡ Jag vill hinna måla fler målningar.

♡ Jag vill gärna få mitt manus färdigskrivet och boken utgiven.

♡ Jag vill att vi ska kunna få vaccin mot Covid-19 så jag kan umgås och krama mina barn, barnbarn och min mamma.

♡ Jag vill att vi ska kunna resa lite och bo på hotell och äta god mat på fina restauranger.

Jag vill vara pigg och ha ork in i det sista.

Kramar till er alla från Annemor

16 kommentarer på “Glaskulan

 1. Oj, jag kan förstå att du har många tankar just nu. Ditt hem är väldigt vackert och julfint. Har du behövt extra ljus för din paprika att mogna inomhus? Jag ska flytta 1 december och min nya lägenhet har stora, ljusa fönster, så jag tänkte experimentera med lite odlingar i fönstren.

  Gillad av 1 person

  • Tack
   Min kruka med paprika tog jag in från mitt växthus i höstas. Jag har hörnfönster åt söder så ljuset räcker för att den ska överleva och paprikan som redan var där mognar. Men det är inte tillräckligt med ljus för att utveckla nya frukter. Jag har inga element under fönstren och det tror jag är det som gör att mina växter mår bra.
   Lycka till med flytten och det är härligt med stora fönster.

   Gilla

 2. Inte så konstigt att dina tankar snurrar … och såklart är du oroad inför vad doktorn ska säga. Tänker mycket på dig …
  Ser mysigt ut hos dig – hoppas glaskulan ger dig bra svar!

  Gilla

 3. Så adventsfint du har det med vackra blommor och ljus. Förstår att du tänker mycket. Nu hoppas vi på bra besked på tisdag. Här snöar det just nu och det börjar faktiskt bli vitt på taken. Det är nära noll så kanske snön lägger sig.
  Kram till dig!

  Gillad av 1 person

 4. Hemskt jobbigt att gå och vänta på svar, förstår din oro. Hoppas du får ett bra besked.
  Blommor piggar i alla fall alltid upp. Nu börjar mina novemberkaktusar också att blomma. Din paprika ser fin ut, den smakar nog bra 🙂
  Önskar dig en fin 1:a advent söndag!

  Gilla

 5. Trevligt att spå med en glaskula. Jag har tarotkort som jag använder ibland.
  Köpte mig Dura-täcke för en tid sedan och den gör att jag somnar omgående.
  Jag har inte ens den rätta vikten, har den lättare varianten, för att tvätta den i tvättmaskinen.

  Gillad av 1 person

  • Jag har också tarotkort och änglakort men dem har jag inte vågat använda nu när jag känner mig orolig.
   Det där med tunga täcken känns inte som något för mig för jag vill helst inte känna av täcket, vill kunna vända och vrida på mig utan motstånd.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

unickonl

Take two moments of happiness in life, grief is of a lifetime

Mitt liv

Om att leva, och skapa

Chocoviv’s Lifestyle Blog

Mommy blogger, who loves to share what she loves!

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Pia Carlssons värld

Lite smått och gott från Pias värld

° BLOG ° Gabriele Romano

The flight of tomorrow

Tel-Aviv's feral cats

Videos of feral cats on the streets, and my own four feral felines at home, feline humor, advice, and gifts for your cat.

Tistelblomma

Litterär sajt

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

Terje Hellesø

Samtliga bilder på bloggen är copyrightskyddade

View from the Back

Ramblings of a retiree in France

SoundEagle 🦅ೋღஜஇ

Where The Eagles Fly . . . . Art Science Poetry Music & Ideas

Little white pearls

journal, travel, photography and beauty

bushboys world

Photos of my world and other stuff I hope you will enjoy too. Photos taken with Canon PowershotSX70HS Photos can be purchased.

Divine-Royalty

Welcome to Life-Changing Motivation

Langbergs bilder

natur,blommor,växter och lite allt möjligt

Perception

A journey into the labyrinth of my sceptical mind.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

BJÖRNBILD

Jag tar inga dåliga bilder, bara konstnärliga!

AUSPICIOUS11

I m somethin' else....🤟🏻

40thousandkm

: around the world :

beautifulpeopleinc.com

Live, Love, Travel and Laugh (Proudly Pinoy)

fotosbykarin.blog

Karin Ravasio nature photography, motivation, products

DRAGONFLY EFFECT

Orginal wild art nature download wallpaper background photo forest birds swamp dark mood black foggy smoggy boggy flowers music sensory slow life macro ważki las drzewa ptaki i robaki Wild Nature Discover and download hight resolution pics / Pobierz niesztampowe obrazy o wysokiej rozdzielczości do swoich projektów, obrazów, tapet, plakatów, okładek, postów...

Mitt namn var Michelle

En blogg om livet med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykisk ohälsa och mer därtill

lifestyle blogs

do it your way.

sybils sida

My life My show, My dog, Enjoy

cocinaitaly

comida italiana

FOTO E POEMA

meus poemas e pensamentos

bartshtattoo

Just another WordPress.com site

Bhutadarma

Nothing is impossible (at least that does not violate the laws of physics). When you can..violate the laws of physics!

Aspiring Blog

Weekly Wisdom

The Readers Desk

Happy Reading!!

Nature Journeys

A Wildlife Journal In Pictures

%d bloggare gillar detta: