Oron kryper in

Oron känns, oron kryper in under skinnet på mig.

Coronaviruset kommer allt närmare mig, tidigare var det bara siffror på människor som dött, men när det blir vänner och människor jag känner, då blir det på riktigt för mig.

Jag blir skräckslagen för både Kent och jag ligger i riskzonen för om vi skulle överleva Covid-19.

Vi måste fortsätta att hålla oss ifrån andra människor, än är det inte över. Det kommer att dröja länge innan vi kan andas ut, om vi någon gång kommer att kunna göra det.

Jag är glad åt att Kent och jag kan isolera oss ganska bra och inte behöver vara nära andra människor. Det är mamma som jag träffar ibland, men jag försöker hålla avstånd för hon träffar många olika människor inom hemtjänsten. Igår fick jag lov att ta mamma med i bilen för att skjutsa henne till vårdcentralen, men i bilen är vi egentligen för nära varandra för att vara säkra.

Men jag blir arg på människor som inte förstår att vem som helst kan bära på smittan. Igår när jag släppte av mamma på Vårdcentralen hade jag skrivit upp på ett papper: hennes personnummer, vad mamma skulle göra och vid vilka tider och mitt telefonnummer och att jag väntade utanför. Den första vi träffar vid entrén frågar vad vi ska göra och om vi är friska och hon förstår inte alls varför jag inte kan följa med mamma in. Här finns ingen som är sjuk, säger hon, för de får inte komma in här. Jag säger att det kan hon inte veta och jag ser hur dum hon tycker att jag är. Men en sjuksköterska kommer och tar hand om mamma och hon är väldigt trevlig och förstående.

Nu torkar och dör min Fuchsia också.

Kramar till er alla från Annemor

11 kommentarer på “Oron kryper in

  • Ja och att det kan gå så fort, en väninnas mamma mådde bra förra veckan, åkte in till akuten för något med benet i söndags, tror jag och de kollar alltid covid, när någon kommer in på akuten och hon var positiv, fyra dagar senare dog hon i sviterna av Covid-19, nog är det skrämmande.

   Gillad av 1 person

   • Ja, det är hemskt hur fort det kan gå och hur olika det slår. Vi har (hade) en granne här som också gick bort i Covid väldigt snabbt. Han var 60 år och en väldigt sportig och vital människa. Det är grymt…..

    Gilla

 1. Bra att du är försiktig och man kan nog inte vara nog försiktig, särskilt om man är i riskgrupp. Förstår din oro och det är lite tufft att vara isolerad och jag är ju desutom singel. Det är tur att jag har min dotter här varannan vecka. Idag ska jag försöka måla lite om jag hittar orken, galet trött av alla mediciner. Hoppas att kanske även du kan måla lite. Bra mot oro var det någon klok som sa häromdagen till mig 😉 Kram

  Gillad av 2 personer

 2. Ja, det är många som är oroliga i dag och man SKA vara försiktig. Jag har munskydd i affärerna där jag handlar, alla som är anställda där har också. Man tvättar händerna och försöker hålla distans till andra som är ute och rör på sig.
  Som du säger, vem som helst kan bära på smittan utan att veta om det…
  Kramar!

  Gillad av 1 person

 3. Ja, jag känner som du … det känns väldigt osäkert och obehagligt med denna smitta som bara ökar … och det är så oroande hur lätt en del tar på det och inte verkar bry sig.
  Vi kan bara hoppas att vi klarar oss och hinner få vaccin innan det är för sent.
  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Oro känner man när smittan inte kan stoppas. Och vaccineringen som dröjer. Vi tittar på roliga revyer som finns på youtube, tv:s nyheter undviker vi. Märklig tid vi lever i, 1-2 mord om dagen, verkar det som. I morse försökte jag titta på Svt 1, jo, hem till byn. Alkoholproblem och narkotika. Och Tv4 ans morgonstudio, en kvinna berättade om sin mans självmord och sedan var det en som skrivit en bok om sitt liv som prostituerad. Och denna eviga matlagning i varje program.
  Näe, jag har börjat göra psp och ps grafik, då får man hjärngympa.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

unickonl

Take two moments of happiness in life, grief is of a lifetime

Mitt liv

Om att leva, och skapa

Chocoviv’s Lifestyle Blog

Mommy blogger, who loves to share what she loves!

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Pia Carlssons värld

Lite smått och gott från Pias värld

° BLOG ° Gabriele Romano

The flight of tomorrow

Tel-Aviv's feral cats

Videos of feral cats on the streets, and my own four feral felines at home, feline humor, advice, and gifts for your cat.

Tistelblomma

Litterär sajt

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

Terje Hellesø

Samtliga bilder på bloggen är copyrightskyddade

View from the Back

Ramblings of a retiree in France

SoundEagle 🦅ೋღஜஇ

Where The Eagles Fly . . . . Art Science Poetry Music & Ideas

Little white pearls

journal, travel, photography and beauty

bushboys world

Photos of my world and other stuff I hope you will enjoy too. Photos taken with Canon PowershotSX70HS Photos can be purchased.

Divine-Royalty

Welcome to Life-Changing Motivation

Langbergs bilder

natur,blommor,växter och lite allt möjligt

Perception

A journey into the labyrinth of my sceptical mind.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

Into the Light Adventures

By Sandra Js Photography - Make the rest of your life the best of your life.

BJÖRNBILD

Jag tar inga dåliga bilder, bara konstnärliga!

AUSPICIOUS11

I m somethin' else....🤟🏻

40thousandkm

: around the world :

beautifulpeopleinc.com

Live, Love, Travel and Laugh (Proudly Pinoy)

fotosbykarin.blog

Karin Ravasio nature photography, motivation, products

DRAGONFLY EFFECT

Orginal wild art nature download wallpaper background photo forest birds swamp black foggy smoggy flowers music sensory slow life macro ważki las drzewa ptaki i robaki Wild Nature Discover and download hight resolution pics / Pobierz moje obrazy o wysokiej rozdzielczości do swoich projektów, obrazów, tapet, plakatów, okładek, postów...

Mitt namn var Michelle

En blogg om livet med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykisk ohälsa och mer därtill

lifestyle blogs

do it your way.

sybils sida

My life My show, My dog, Enjoy

cocinaitaly

comida italiana

FOTO E POEMA

meus poemas e pensamentos

bartshtattoo

Just another WordPress.com site

Bhutadarma

Nothing is impossible (at least that does not violate the laws of physics). When you can..violate the laws of physics!

Aspiring Blog

Weekly Wisdom

The Readers Desk

Happy Reading!!

Nature Journeys

A Wildlife Journal In Pictures

%d bloggare gillar detta: